Ideeën voor het aanleggen van uw oprit met grind of split

Bent u van plan om uw oprit opnieuw te bestraten? Of gaat u een nieuwe oprit aanleggen? Dan heeft u de keuze uit allerlei verschillende soorten en kleuren stenen of tegels. Ook siergrind en split worden steeds vaker gekozen als bodembedekking voor een oprit. Wij inspireren u graag met ideeën voor de inrichting van uw oprit met grind of split. 

Welke grindsoort is geschikt voor een oprit?

Een oprit moet sterk genoeg zijn om het gewicht van een auto te dragen en vraagt dan ook om een hele andere aanpak dan een pad naar de schuur in uw achtertuin. Hoewel voor de aanleg van uw oprit zowel grind als split gekozen kan worden, gaat de voorkeur meestal uit naar split. Split blijft namelijk beter liggen en zal minder snel onder de autobanden uitspringen. Kiest u toch liever voor grind? Dan raden wij aan om formaten tussen de 8 en 20 mm te gebruiken. In ons assortiment kunt u de verschillende grind- en splitsoorten met bijbehorende prijzen bekijken.

Hoeveel grind of split heb ik nodig voor mijn oprit?

De benodigde hoeveelheid kuub grind voor uw oprit kan makkelijk worden berekend via de volgende formule: lengte x breedte x laagdikte. Hulp nodig bij deze berekening? Dan kunt u gebruik maken van onze rekenhulp

Tips voor het aanleggen van uw oprit met grind of split

Zodra u begint met aanleggen van uw oprit met grind of split, is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. 

Tip 1: Zorg voor een sterke fundering

Bij het aanleggen van een oprit met grind of split waarop auto’s gaan rijden, kan het zijn dat u een goede fundering met gebroken puin o.i.d. dient aan te leggen om ongelijkheden en verzakkingen na enige tijd te voorkomen. 

Tip 2: Leg worteldoek indien mogelijk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat voorafgaand worteldoek wordt gelegd. Met het worteldoek geeft u onkruid weinig tot geen kans om te groeien. Als u veel met uw auto moet draaien op een oprit, kan het worteldoek verplaatsen, oprollen en tevoorschijn komen. In die gevallen kunt u het beste kiezen voor grind- of splitplaten. Hiervoor kunt u bij ons advies vragen.

Tip 3: Verdeel grind en split gelijkmatig

Afhankelijk van de hoeveelheid grind of split die u bestelt, zullen wij deze in big bags of losgestort bij u aanleveren. Verdeel de grind of split gelijkmatig over het worteldoek met een laagdikte van ongeveer vijf centimeter.

Weet u niet zeker welke grindsoort u het beste kunt bestellen? 

Vindt u het moeilijk om een keuze te maken of wilt u graag worden geadviseerd? Onze adviseurs staan u graag te woord!

Siergrind en splitsoorten

Siergrind en splitsoorten

In het onderstaande overzicht ziet u een greep uit ons assortiment van grind- en splitsoorten, met bijbehorende tarieven en afmetingen.

JVL Geijsteren

JVL Geijsteren B.V.

Wij beschikken over een modern en uitgebreid wagenpark en ons team enthousiaste medewerkers is actief in onze vestigingen in Geijsteren en Broekhuizenvorst, Noord-Limburg. We zijn trots op onze uitgebreide klantenkring.

Over JVL Geijsteren

Contact

JVL Geijsteren B.V.
Heikampweg 5
5862AR Geijsteren

077-320 9700

Contact & openingstijden

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag:
08.00 uur tot 17.00 uur

Op zaterdag zijn wij gesloten.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Volg ons op