Hoe creëer je een onderhoudsvrije tuin?

Het onderhouden van uw tuin kost veel tijd. Tijd die u niet heeft of gewoonweg niet eraan wilt besteden. Gelukkig biedt van JVL Geijsteren tal van oplossingen voor een onderhoudsvrije tuin die perfect zijn voor mensen die willen genieten van een mooie tuin, maar geen tijd hebben om deze te onderhouden. 

Hoe creëer je een onderhoudsvrije tuin?

Bij een onderhoudsvrije tuin denken we vaak al snel aan een tuin vol tegels. Hoe minder planten, hoe minder onderhoud, toch? Hoewel tegels nagenoeg onderhoudsvrij zijn, brengt de zogenoemde ‘tegelterreur’ een aantal nadelen met zich mee. Het water kan niet goed in de grond wegzakken. Daarnaast kan onkruid zich tussen de voegen van de tegels gaat nestelen. Ook moeten tegels regelmatig schoongemaakt worden in verband met aanslag. Helemaal niet zo onderhoudsvriendelijk dus! Grind daarentegen staat bekend als een van de meest onderhoudsvriendelijke bodembedekkers in de tuin of voortuin. 

Wat zijn de voordelen van grind of split als bodembedekker?

  • Grind of split is onderhoudsvriendelijk omdat het onkruid (grotendeels) tegenhoudt. Zeker wanneer onder het grind worteldoek wordt gelegd.
  • Doordat grind of split bestaat uit losse korrels laat het water goed door. Zo heeft u weinig last van plassen én is het heel goed voor het groen in uw tuin.
  • De kosten van grind of split zijn relatief laag.
  • Een tuin met grind of split is makkelijk aan te leggen.
  • Bovendien gaat grind of split lang mee.

Welke soorten grind of split zijn er?

Grind en split is verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren, soorten en maten. Ons assortiment is rijk aan allerlei verschillende soorten grind- en splitsoorten. Kunt u geen keuze maken? Dan helpen wij u graag verder!

Wat kost een onderhoudsvrije tuin?

Grind- en splitsoorten zijn een van de meest gekozen materialen bij het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin of voortuin. Wat zijn de kosten van grind of split? En hoe weet u hoeveel grind of split u nodig heeft? Middels onze handige bestelmodule kunt u dit precies uitrekenen! 

Hoe bestel ik grind of split?

Stap 1: Kies een soort grind of split met de bijbehorende afhaalprijs

Stap 2: Bereken met onze rekenhulp precies hoeveel grind u nodig heeft

Stap 3: Kies voor bigbag of los gestort

Stap 4: U kunt uw geselecteerde optie online bestellen of contact met ons opnemen voor meer informatie.

Wilt u de grind- of splitsoort toch liever in het echt bekijken? Bezoek dan gerust ons bedrijf.

Siergrind en splitsoorten

Siergrind en splitsoorten

In het onderstaande overzicht ziet u een greep uit ons assortiment van grind- en splitsoorten, met bijbehorende tarieven en afmetingen.

JVL Geijsteren

JVL Geijsteren B.V.

Wij beschikken over een modern en uitgebreid wagenpark en ons team enthousiaste medewerkers is actief in onze vestigingen in Geijsteren en Broekhuizenvorst, Noord-Limburg. We zijn trots op onze uitgebreide klantenkring.

Over JVL Geijsteren

Contact

JVL Geijsteren B.V.
Heikampweg 5
5862AR Geijsteren

077-320 9700

Contact & openingstijden

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag:
08.00 uur tot 17.00 uur

Op zaterdag zijn wij gesloten.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Volg ons op