Boomschors in de tuin: eindeloze voordelen!

Boomschors als bodembedekking in de tuin wordt steeds populairder. Wij snappen wel waarom! Er hangen namelijk talloze voordelen aan vast. Zo zorgt boomschors onder andere voor een betere afvoer van water in de grond én is dit materiaal een goede remedie tegen onkruid. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van deze 100% natuurlijke bodembedekking.

De voordelen van boomschors in uw tuin

  • Boomschors is een duurzame keuze: het stimuleren namelijk de biologische activiteiten van planten en bomen. Dat komt omdat boomschors vochtregulerende eigenschappen heeft. Zo absorbeert het materiaal veel water bij een grote plensbui, en laat het water geleidelijk weer los zodat het opgenomen kan worden in de grond.
  • Boomschors zorgt voor minder onkruid in uw tuin door het tegengaan van zonlicht op de bodem.
  • Boomschors is zeer onderhoudsvriendelijk; u heeft er bijna geen omkijken naar.
  • Boomschors is een goed vangnet: het veerkrachtige materiaal zorgt voor demping wanneer u er op valt. Daarom ziet u dit materiaal vaak in speeltuinen.
  • Boomschors zorgt voor een mooie, decoratieve uitstraling!
  • Boomschors hoeft u niet vaak te vervangen of bij te vullen; het gaat ongeveer zes jaar mee.

Bereken hoeveel boomschors u nodig heeft

Wilt u dat uw bodem goed bedekt is en dat onkruid geen schijn van kans krijgt? Dan raden wij aan om uw bodem te bedekken met een laag van ongeveer zes à tien centimeter. Met slechts een bigbag van één kuub, kunt u tien à vijftien vierkante meter bodem bedekken met boomschors.

Boomschors bestellen

Bent u geïnteresseerd in het bestellen van boomschors voor in uw tuin? Dat kan heel snel en eenvoudig via onze bestelmodule. Daarnaast is het mogelijk om monsters te bestellen zodat u eerst kunt testen of de product keuze naar uw smaak is.

Siergrind en splitsoorten

Siergrind en splitsoorten

In het onderstaande overzicht ziet u een greep uit ons assortiment van grind- en splitsoorten, met bijbehorende tarieven en afmetingen.

JVL Geijsteren

JVL Geijsteren B.V.

Wij beschikken over een modern en uitgebreid wagenpark en ons team enthousiaste medewerkers is actief in onze vestigingen in Geijsteren en Broekhuizenvorst, Noord-Limburg. We zijn trots op onze uitgebreide klantenkring.

Over JVL Geijsteren

Contact

JVL Geijsteren B.V.
Heikampweg 5
5862AR Geijsteren

077-320 9700

Contact & openingstijden

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag:
08.00 uur tot 17.00 uur

Op zaterdag zijn wij gesloten.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Volg ons op